Till innehållet
Benji

Flowparkares checklista

På Flowpark-området är det gratis inträde. I parken kan du vandra fritt längs markerade stigar. Om du vill flowparka måste du köpa biljett, som du också får hyra utrustning med. Flowpark är till för äventyrslystna normalt friskna city-tarzaner och skogsmullar i alla åldrar, såväl barn som gamla.

För en garanterat säker och smidig upplevelse, gör så här när du kommer till parken:

 • Bekanta dig noggrant med säkerhetsanvisningar och även vanliga frågor innan du går och köper biljetten. Säkerhetsanvisningar finns i parkens biljettförsäljning. Anvisningar kan även skrivas ut och fyllas i på förhand. Observera att för barn under 18 år krävs tillstånd från vuxen och barn under 14 år måste ha en vuxen med. Under 10-åringar måste alltid ha vuxen med på banorna bortsett från låga banor, och barn i 10-13 års åldrar räcker det att ha vuxen med att hålla uppsikt från marken.
 • Köp biljettarmband i parkens biljettförsäljning. På armbandet markeras datumet för Flowparking och dess giltighet slutar när du återlämnar utrustningen och lämnar parkområdet. Med armbandet får du tillgång till den utrustning du behöver för att ta dig ut på banan. Parkområdet får ej lämnas med utrustningen.
 • Det lönar sig att gå på toaletten innan du klär på dig selen. När du besöker toaletten eller tar rökpaus i mitten av äventyret bör du klä av selen. Efter att ha klätt selen på dig måste det kontrolleras av personalen.
 • Töm fickorna av fallande föremål och har du långt hår sätt upp håret. Utelämna extra halsdukar och smycken under äventyret.
 • Gå till utrustningsstället och klä på dig utrustningen enligt tilldelade anvisningar och modell. Vänta tills personalen leder dig vidare till instruktörerna och testbanan. När du fått anvisningarna går du igenom testbanan och använder utrustningen på rätt sätt.
 • När instruktören intygar att du kan använda utrustningen kan du ta dig ut på de riktiga äventyrsbanorna. Börja på den lättaste och förflytta dig inte till de svårare förrän du känner dig att sakna mer utmaningar.
 • Observera längdkrav och enskilda viktgränser på banorna. Längdkravet på de röda och svarta banorna är över 150cm och på de blåa och gröna banorna över 120cm. På de ljusgröna låga banor finns det inget längdkrav. Det kan finnas viktgränser på enskilda banor, och de är alltid markerade på banorna synliga för kunden.
 • Under hela tiden du rör dig på banorna kom ihåg att hålla dig fastkopplad till säkerhetsvajern enligt anvisningarna.
 • På avsatserna mellan banorna får högst tre personer vistas samtidigt. På varje uppdragselement mellan två avsatser får högst två personer vistas samtidigt och med ett säkerhetsavstånd på 5 meter. Om det är trångt på banan vänta lugnt din tur innan du kör på. På avsatserna kan du vila och leta andra flowparkare passera dig om du så vill.
 • Om du behöver hjälp, pepp eller om du bara har något du undrar över så dra dig inte för att vända dig till personalen. Vi hjälper gärna till!
 • När du avslutar ditt flowparkande återlämna utrustningen på uthyrningsstället. Armbandets giltighet slutar när du lämnar parkområdet.

När du köper ett Gold card månadsbiljett:

 • Läs noga Gold card formuläret. Du kan skriva ut och fylla i formuläret eller fylla i formuläret vid en parkbiljettförsäljning. Observera att vi också behöver vårdnadshavarens information på formuläret.