Siirry sisältöön
Benji

Seikkailupuistomme ympäristöpupu Toivo pyytää huomiotasi. Toivo haluaa herättää keskustelua ympäristöasioihin liittyen ja rohkaista ihmisiä toimiin, joilla pyritään vaalimaan ja suojelemaan meille elintärkeää luontoamme. Ympäristöpupumme on vahtinut jo pitkään toimintaamme ja haluaa nyt ylpeänä tiedottaa sinulle, että Flowpark tekee osuutensa kamppailussa saasteita ja ilmastonmuutosta vastaan.

Toimintansa alusta saakka Flowpark on kiinnittänyt erityistä huomiota ympäristöasioihin. Tavoitteena on olla edelläkävijä ja esimerkki ekologisena vapaa-ajanviettotapana. Flowpark sitoutuu voimassaoleviin ympäristölainsäädäntöihin ja tarkkailee aktiivisesti muutoksia ja kehitystä lainsäädännöissä.

Ympäristön huomioiminen näkyy Flowparkin päivittäisessä toiminnassa. Yhden Flowpark-seikkailuhuvipuiston kulutus vuodessa vastaa vain kahden omakotitalon vuoden energiankulutusta. Puistoissa käytetään mahdollisuuksien mukaan ympäristömerkittyä sähköä. Tällä hetkellä Turun puistossa kaikki käytetty sähkö on tuulivoimalla tuotettua. Flowparkin tavoitteena on tulevaisuudessa olla täysin omavarainen sähkön tuotannon suhteen. Puistoissa roskat lajitellaan, pullot kierrätetään ja ongelmajätteet eritellään. Turun Flowparkissa on käytössä kompostoivat vessat. Olemme saaneet niiden tuotoksilla aikaan viihtyvyyttä lisäävät kukkapenkit. Pieni hätä voi siis olla suuri ekoteko!

Flowparkin henkilökunnasta suurin osa tulee töihin kävellen, pyöräillen, rullaluistellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Flowparkiin tulevat tavarat toimitetaan enimmäkseen yhteisjakelussa, joten kuljetuksia ei käytännössä tule kuin silloin tällöin. Mahdolliset kuljetukset ja muut matkat pyritään suunnittelemaan etukäteen, jotta turhalta ajelulta vältyttäisiin. Pyöräillä voimme mielellään ylimääräistäkin! Seikkailuratojen tehtävissä hyödynnetään kierrätysmateriaaleja kuten vanhoja autonrenkaita ja tynnyreitä. Yhteistyökumppaneina suosimme lähiseudun yrittäjiä sekä saman arvomaailman jakavia yrityksiä ja yhteisöjä. Markkinointi ja muita materiaaleja valittaessa ensisijaisia vaihtoehtoja ovat kotimaiset ja ympäristömerkityt tuotteet. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta.

Tyytyväisenä toimintaan toivottaa Toivo pupu kaikki tervetulleeksi flowparkkaamaan! (Kuvien lemmikkipupulle ei aiheutunut harmia ja stressiä kuvauksista, vaan pupu pidettiin tarkasti tyytyväisenä vihreiden herkkujen kera.)