Siirry sisältöön
Benji

Roskien avulla luokkaretkelle

Kauppakeskus Skanssi ja seikkailupuisto Flowpark haastoivat yhdessä Turun ja lähikuntien 1.-6. luokkalaiset mukaan ympäristötaidekilpailuun, jossa on palkintona luokkaretki Flowparkiin.

– Haaste lähetettiin keväällä Turun seudun alakouluihin ja yhdeksän innokasta luokkaa lähtivät mukaan Turusta ja Kaarinasta. Oppilaat ovat keränneet kierrätyskelpoista jätettä ja tehneet roskista taidetta, kertoo Kauppakeskus Skanssin markkinointikoordinaattori Meri Hakulinen.

Näyttelyn avajaiset torstaina 13.10.

Kilpailuteokset ovat esillä Skanssissa lokakuun loppuun saakka. Ympäristötaidenäyttely avataan Skanssissa torstaina 13.10. klo 14 Skanssin 2. kerroksessa Aschanin aukiolla. Parasta teosta voi äänestää paikan päällä Skanssissa tai Skanssin Facebook-sivuilla. Yhteensä eniten ääniä ja tykkäyksiä keränneen taideteoksen tekijät voittavat luokkaretken Turun Flowparkiin toukokuussa 2017. Voittajaluokan nimi julkaistaan 19.11. Skanssissa.

– Kisassa yhdistyy monta sellaista asiaa, joita Flowparkissa arvostamme. Puistossa moottori on ihminen itse, mikä on toiminnan ekologisuuden perusta. Luovuus ja yhdessä tekeminen ovat taitoja, joita tarvitaan myös seikkailuradoilla edetessä, kuvailee Flowparkin operatiivinen johtaja Veera Westerlund.

Ekoja tekoja Skanssissa

Ympäristönsuojelu ja energian säästäminen ovat kaikkien yhteinen asia. Me Skanssissa haluamme olla esimerkkinä muille suomalaisille kauppakeskuksille. Olemme satsanneet voimakkaasti siihen, että toimintamme olisi mahdollisiman ekologista, Kauppakeskus Skanssin toimitusjohtaja Liisa Nikkanen kertoo.

Ympäristötaidekilpailun avulla Skanssi ja Flowpark haluavat nostaa esille kierrättämisen merkitystä ja kannustaa ekologiseen ajatteluun.

ymparistotaidekilpailu

 


Yhteistyössä kauppakeskus Skanssi ja Flowpark Turku

Kauppakeskus Skanssi sijaitsee Turussa Skanssin kaupunginosassa. Kauppakeskuksessa on 90 kauppaa ja palvelua sekä hypermarket. Vuokrattavaa pinta-alaa on noin 41 000 m² ja parkkipaikkoja 2 400. Kauppakeskus Skanssi on
LEED-sertifioitu kohde, jossa tehdään pitkäjänteistä työtä kauppakeskuksen ympäristökuormituksen vähentämiseksi ja energian säästämiseksi.

Seikkailuhuvipuisto Flowpark on Suomen suurin seikkailupuisto. Skanssin sisäpihalla sijaitsevasta puistosta löytyy 18 seikkailurataa ja yli 140 tehtävää. Puihin rakennetuilla seikkailuradoilla liikutaan turvavaijeriin kytkettynä 0,5-20 metrin korkeudella. Radat rakennetaan eläviin puihin niitä vahingoittamatta ja ympäröivä luonto huomioiden.