Siirry sisältöön
Benji

Taidetreffien ja seikkailuliikunnan leikkisä yhdistelmä innostaa voimaan hyvin

Etsimme pilottiryhmää testaamaan palvelua huhtikuussa. Osallistu arvontaan täällä ja voita työhyvinvointipäivä teidän porukalle!

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova ja seikkailuhuvipuisto Flowpark tuovat markkinoille uudenlaisen työyhteisöille suunnatun hyvinvointipäivän yhdessä Visit Turun kanssa.

Aboa Vetus & Ars Nova ja Flowpark ovat aiemmin tehneet yhteistyötä luokkaretkien markkinoinnin tiimoilta. Idea työhyvinvointipaketista syntyi halusta kannustaa leikkisyyteen ja arjen puurtamisesta irtautumiseen. Taustalla oli myös ajatus siitä, että joskus voi olla vaikea löytää kaikille sopivaa tekemistä. Yllättävä yhdistelmä museon tarjontaa ja seikkailullista liikkumista sopii kaikenlaisille ryhmille.

– Päivän aikana jokainen pääsee, tai joutuu, mukavuusalueensa ulkopuolelle. Olit sitten perinteinen toimistorotta tai kärsimätön ikiliikkuja, pääset haastamaan itsesi, kuvailee Flowparkin Veera Westerlund.

LR-1903

 

 

Yhteistyö ylittää rohkeasti toimialarajat

– Toivottavasti yhteistyömme murtaa perinteisiä ennakkoluuloja siitä, kenelle museot ja toisaalta seikkailupuistot sopivat. Heittäytymällä kokeilemaan uutta löytää usein kaivattua energiaa ja virkistäviä ajatuksia, kertoo Aboa Vetus & Ars Novan Jenny Honka.

Paketti kehittää työyhteisöjen hyvinvointia ruokkimalla sekä kehoa että mieltä. Museon minuuttitaidetreffeillä tutustutaan taideteoksiin ohjatuilla pikadeiteillä, jossa kumppanina onkin taideteos. Henkisen ravinnon ja jaettujen taide-elämysten lisäksi työkavereista paljastuu uusia puolia leikkiin puetulla näyttelyvierailulla. Seikkailuradoilla päivän liikunta-annos tulee täyteen huomaamatta. Ryhmähenki tiivistyy toisia kannustaessa ja itsensä ylittäminen yhdessä muiden kanssa luo voimakkaan onnistumisen kokemuksen.

– Ennakko-osaamista tai kokemusta taiteesta tai kiipeilystä ei tarvita, mutta leikkimieltä ja heittäytymistä odotetaan, rohkaisevat Honka ja Westerlund.

Ryhmien koordinoinnista ja paketin myynnistä huolehtii Visit Turku. Palvelu on tarjolla ryhmille tilauksesta huhti–lokakuussa.

minuuttitaidetreffit_091015_jnieminen_09
Kuva: Jari Nieminen/Aboa Vetus & Ars Nova