Siirry sisältöön
Benji

Kärkikolmikko: Elias Silvola, Joni Luhtalampi ja Emil Johansson

Ensimmäisten flowparkkauksen maailmanmestaruuskisojen finaali taisteltiin lauantaina 26.9. Turussa. Finaaliin oli osakilpailuista lunastanut paikkansa 20 kisaajaa, joista 13 pääsi paikan päälle taistelemaan mitalisijoista. Kisassa arvosteliin aikaa, tekniikkaa, tyyliä ja asennetta.

2015-09-26 18.31.20

Voittajaksi selviytyi turkulainen 21-vuotias Elias Silvola, joka maustoi oman tyylikkään ja teknisesti taitavan flowparkkaussuorituksen lukuisilla temppuilla mm. humanflag DNA-kierteessä ja takaperinvoltti viimeisessä hypyssä. Ei vain flowparkkausta, vaan kokonaisvaltainen show! Kahden pisteen erolla ykköseen hopeaa otti helsinkiläinen Joni Luhtalampi, 25, jonka suoritus oli teknisesti puhtain. Joni selviytyi radasta parhaalla ajalla 9,18. Pronssisijaille ylsi turkulainen Emil Johansson, 18, jonka eheä kokonaisuus onnensukilla koristeltuna keräsi 51,5 pistettä.

Finaalin tulostaulukko

Muita kunnianosoituksia jaettiin seuraavasti:
– paras temppu: Heidi Kiander, 35, Jyväskylä
– nuorin kisaaja: Leevi Röntynen, 13, Turku
– tsemppaukset ja yhteishenki: tiimille Kaisa Ahonen, 23, Turku & Aapo Savisaari, 15, Tampere & Oula Jokela, 15, Tampere
– paras taistelu: Heli Perunka, 35, Tampere

Kilpailua varten Turun puistoon rakennettiin uusi kisarata. Kilpailijat eivät päässeet kokeilemaan Flowparkensis hardcore -rataa etukäteen, vaan kisasuoritus oli kaikille ensimmäinen. Jos puiston vanha musta, Pepsi Max nimeä kantava, rata on haastava, niin tämä on vaikeustasoltaan musta+++.

Kisaradalle lähtö tapahtuu puuhun kiinnitettyjä kiipeilyotteita pitkin. Ensimmäisessä tehtävässä Tukkimiehen unelmassa edetään tukkeja halaillen. Jaloille löytyvät avuksi pienen pienet lovet. Näyttävimmästä päästä on DNA-nauha tuplakierteellä, jonka jälkeen hypähdellään liaanilta toiselle. Slacklinella tasapainoillaan 10 metrin korkeudella, tikapuutehtävässä puolestaan tarvitaan habaa. Alapuolelta kiivettävä verkkoränni vie viimeisetkin voimat. Tuulikellossa pääsee askeltamaan heiluvalla vaijerilla ja eritasokeinuissa katsotaan, miten jerkku riittää viemään kohti viimeistä koitosta. Leap of Faith -vapaapudotuslaite tuo maahan ja maaliin!

Finaalissa nähtiin asennetta, taisteluja, uskomattomia temppuja, tyylikkäitä asusteita, huikeita kannustusjoukkoja, todellista flowfiilistä, lihaksia ja äärilleen venyviä raajoja, tsemppausta, adrenaliinia ja ennen kaikkea taidokkaita maailmanluokan suorituksia!

Kisaorganisaatio kiittää kaikkia hengessä mukana olleita ja osallistujia – olette kaikki oman itsenne voittaneita!

Lisää kuvia osakilpailuista ja finaalista löytyy mm-albumista.

2015-09-26 15.15.31