Siirry sisältöön
Benji

Flowpark Varala avataan yleisölle tulevana lauantaina

Tampereen puistoon Suomen ensimmäinen via ferrata

Varalan Urheiluopiston alueelle Pispalanharjulle Pyhäjärven rannalle avataan Suomen viides Flowpark. Seikkailupuistossa kiipeillä puihin rakennetuilla radoilla turvavaijeriin varmistettuna. Korkeimmat radat kohoavat jopa 20 metriin ja lähes 30 metriin järven pinnasta.

– Tampere on ollut jo useamman vuoden asiakkaidemme toivotuin kohde uudelle puistolle, kertoo Flowpark Oy:n ”King of Monkeys” Janne Kalhama.

Kävijöitä odotetaan laajasti Pirkanmaalta. Puisto palvelee asiakkaita kesällä päivittäin. Kausi kestää lokakuun alkuun saakka. Nuoret, nuoret aikuiset, perheet ja erilaiset ryhmät ovat ottaneet flowparkkauksen omakseen. Varalassa on huomattu suosio esimerkiksi polttariporukoiden keskuudessa. Ryhmävarauksia on tehty muutaman viikon sisällä reilusti toistatuhatta.

Flowpark Varalaan on rakennettu kuuden radan kokonaisuus. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin, niin etteivät puut vahingoitu. Radat on luokiteltu neljään eri vaikeusasteeseen, joten haastetta löytyy kaikentasoisille seikkailijoille. Radoille vaaditaan 120cm vähimmäispituus. Pienemmille seikkailijoille löytyy erillinen matalammalla kulkeva rata.

Flowpark Varalassa on ainutlaatuinen fiilis. Kalliot, järvi ja siirtolohkareet luovat täysin muista puistoista poikkeavan tunnelman. Olemme toteuttaneet radoille uudenlaisia tehtäviä, joita ei ole muualla, kuvailee Kalhama.

Esimerkiksi DNA-kieppi, tölkkiaskelmat ja Suomen ensimmäinen via ferrata -vaellus, jossa edetään kallion seinämää pitkin, luovat puistolle persoonallisen leiman. Alpeilta tuttu via ferrata on sovellettu seikkailupuistoon toimivaksi. Varalan vanha kisapirtti on kunnostettu Flowparkin lipunmyynniksi.

Vuonna 1926 rakennettu kisapirtti on ollut käyttämättömänä kymmeniä vuosia. Käyttöönotto seikkailijoiden tukikohdaksi on hieno juttu ja rakennuksen luontainen alppihenkisyys täydentää puiston ilmettä, Varalan Urheiluopiston rehtori ja Flowpark Varalan toimitusjohtaja Kimmo Sirainen toteaa ylpeänä.

kerrostalo