Siirry sisältöön
Benji

Flowpark Ahvenisto nousee olympiauimalan alueelle

Turkulainen seikkailupuistoyritys Flowpark laajentaa Hämeenlinnaan. Kuudes Flowpark avataan suunnitelmien mukaan heinäkuussa Ahveniston olympiauimalan alueelle. Puiston suunnittelu on täydessä vauhdissa.

Flowparkkauksen suosio on kasvussa. Haluamme laajentua valtakunnalliseksi ketjuksi. Tavoittelemme kymmenkuntaa puistoa ympäri Suomea, kertoo Flowpark Oy:n King of Monkeys Janne Kalhama.

Hämeenlinnaan suunnitteilla oleva puisto toimii franchising-periaatteella. Flowpark Oy ja TG Ahvenisto Oy ovat tehneet aiesopimuksen puiston rakentamisesta. Rakennustyöt voidaan käynnistää heti, kun lupaprosessi on saatu päätökseen.

Ahveniston aluetta kehitetään voimakkaasti kesäkauden lomakohteeksi. Vanha olympiauimala kunnostettiin viime keväänä ja avataan yleisölle jälleen kesäkuun alussa. Flowparkin toimintakausi on keväästä myöhäiseen syksyyn, joten se kasvattaa alueen vetovoimaa myös uimasesongin ulkopuolella.

ahvenistosuunnittelu

Ahveniston alueen kehittäminen on pitkäjänteinen prosessi. Uskomme, että Flowpark yhdistettynä suunnitteilla olevaan Wibit-vesipuistoon lisää alueen mielenkiintoa etenkin matkailijoiden näkökulmasta, kertoo projektin vetäjä Aki Helander.

Uudentyyppisten aktiviteettien odotetaan vetävän kävijöitä läheltä ja kaukaa, erityisesti pääkaupunkiseudulta. Ahveniston historia olympialaisten suorituspaikkana tuo oman mausteensa.

– Trendinä on, että ihmiset haluavat tehdä itse, kokea ja kokeilla rajojaan. Flowparkkaus on juuri tätä. Se on myös koko perheen liikunnallinen aktiviteetti, johon on helppo osallistua oman fiiliksen mukaan, Kalhama kuvailee.

Ahveniston alueen jyrkkä maasto mahdollistaa seikkailuradoilla poikkeukselliset korkeuserot. Radoilla edetään turvavaijeriin kytkettynä. Suunnitteilla on kuusi seikkailurataa, lasten rata ja kaksi erillistä pitkää liukua.

Ahveniston maauimalan avajaiset lauantaina 26.7.2014

Kuva: Hämeenlinnan kaupunki/Viestintä