Siirry sisältöön
Benji

Flowparkille kunniamaininta Valoanian järjestämässä Ympäristöteko -kilpailussa

Flowpark sai kunniamaininnan uudenlaisesta, ekologisesta huvipuistokonseptista, jossa asiakkaat liikkuvat radoilla lihasvoimin. Moottoroimaton huvipuisto kuluttaa tuulivoimalla tuotettua energiaa vuodessa vain kahden omakotitalon kulutuksen verran.

Turun ja Lappeenrannan huvipuistot sijaitsevat lähellä kaupunkikeskustoja, joten paikoitusalueet ja palvelut ovat valmiina. Puistoihin on myös hyvät yhteydet julkisilla kulkuneuvoilla. Flowparkien seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin luontoa vahingoittamatta. Rakentamisessa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja kuten käytettyjä autonrenkaita.

Flowparkin toiminnan lähtökohdat ovat ekologisesti kestävät. Se kunnioittaa alueen luontoarvoja, käyttää toiminnassaan mahdollisimman vähän energiaa ja hyödyntää olemassaolevaa infrastruktuuria, kuten valmiita liikenneyhteyksiä ja kauppakeskus Skanssin pysäköintitiloja. Itse seikkailuradoilla toiminnan moottori on perinteisistä huvipuistoista poiketen ihminen itse.

– Ympäristön huomioiminen on alusta asti ollut luontevaa toiminnallemme. Kunniamaininta kannustaa fiilispohjalta tehtyä työtä määrätietoisemmaksi. Jatkossa tavoitellaan pääpalkintoa, Flowparkin King of Monkeys Janne Kalhama uhoaa rintaa takoen.

Flowpark Oy:lle on tehnyt hiilijalanjälki ja MIPS-laskelmat useasta toimintavuodesta ja Turun Flowpark kuluttaa vuodessa energiaa kahden keskikokoisen omakotitalon verran. Flowparkilla on oma ympäristöohjelma, joka on kuluneen vuoden aikana tehty yhteistyössä Valonian kanssa. Ohjelma helpottaa puistojen jatkuvaa kehitystä kohti pienempää energiankulutusta.

ympäristöteko