Sade ei ole este seikkailulle

Flowparkkaus sateella on asennekysymys

Saamme paljon kyselyitä siitä, ovatko puistot kiinni sateella. Sade ei haittaa seikkailua. Päinvastoin – pientä sadetta ei edes huomaa puiston siimeksessä ja puut toimivat osittain sateensuojana kesäkuuroilta.

Suomen alkukesä on ollut kolea ja sateinen, mutta seikkailuradoilla edetessä tulee kuuma ja kostea. Flowparkkaus on liikunnallista puuhaa ja pitää lihakset lämpimänä.

Märän kelin yllätteässä jotkut puistojen tehtävistä saattavat olla normaalia haastavampia, mutta seikkailu on täysin turvallista vaikka sade olisikin ratoja huuhdellut.

Sään puolesta vain ukkonen tai kova myrskytuuli estävät seikkailun radoilla. Silloinkin yleensä vain hetkellisesti, kun rintama on päällä. Henkilökunta tarkkailee säätä jatkuvasti ja radat tyhjennetään tarpeen vaatiessa. Turvallisuus on meille ykkösasia.

Seikkailu sateella, ja Suomen kesä, ovat asenne- ja pukeutumiskysymys.

Tervetuloa flowparkkaamaan!

seikkailu sateella

Puistot avoinna juhannuksena – tervetuloa flowparkkaamaan!

Flowparkit ovat avoinna myös juhannuksena

Tervetuloa viettämään keskikesän juhlaa puun latvaan! Juhannusherkkuja mahtuu mahaan enemmän, kun välillä käy vähän sulattelemassa seikkailuradoilla. Flowparkkaus tarjoaa hauskaa liikunnallista aktiviteettia kaikenikäisille ja tasoisille seikkailijoille.

Juhannuksen aukioloajat

Flowpark Ahvenisto, Hämeenlinna
pe 23.6. klo 10-16
la 24.6. klo 12-17
su 25.6. klo 12-18

Flowpark Varala, Tampere
pe 23.6. klo 10-18
la 24.6. klo 12-20
su 25.6. klo 10-20

Flowpark Turku
pe 23.6. klo 10-16
la 24.6. klo 12-18
su 25.6. klo 10-18

Flowpark Vierumäki
pe 23.6. klo 12-22
la 24.6. klo 12-22
su 25.6. klo 10-18

Flowpark Ähtäri Zoo
pe 23.6. klo 10-19
la 24.6. klo 10-19
la 25.6. klo 12-18

LR-1775

130 metrinen vaijeriliuku Paavo Nurmi stadionilla 10.-11.6.

Flowparkin vaijeriliuku Paavon Sporttipäivässä la-su 10.-11.6. 

Osana Paavo Nurmi Gamesia järjestetään lapsille suunnattu Paavon Sporttipäivä tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä tapahtumana. Tapahtuma järjestetään Paavo Nurmi Stadionilla Turussa lauantaina ja sunnuntaina 10.-11.6. Tapahtuma on molempina päivinä avoinna klo 11-16. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Vaijeriliuku toteutetaan yhteistyössä Paavon Sporttipäivän ja Turku Energian kanssa.

Flowpark järjestää ensimmäistä kertaa vaijeriliu’un stadionin yli. Kyse on siis ainutlaatuisesta tilaisuudesta! Liu’ulla on pituutta jopa 130 metriä. Kulku liukuun on kentältä alakatsomosta, jossa jonotus tapahtuu. Jonosta siirrytään pukemaan valjaat ja siitä eteenpäin yläkatsomoon, josta liuku lähtee. Vanhemmat eivät voi saattaa lapsiaan yläkatsomoon, saattamiseta huolehtivat tapahtuman vapaaehtoiset ja Flowparin koulutetut seikkailuohjaajat. Liuku päättyy kentän toiselle laidalla, johon vanhempien tulee tulla lapsiaan vastaan. Paras näkyvyys liukuun on kentän kaarteesta ja loppupäästä.

Huomioitavaa liu’usta:

 • – pituusraja liukuun on min. 120cm
 • – painoraja liukuun on max. 100kg
 • – valjaiden tulee istua turvallisesti osallistujien päälle
 • – liuku on 130 metriä pitkä
 • – lähtöpiste on yläkatsomosta ja loppupiste stadionin toisella puolella
 • – tapahtumaan on vapaa pääsy, joten varauduthan siihen että jonoa saattaa syntyä jo odotat rauhassa omaa vuoroasi

 

Ohjeita liukujille:

 • – pitkät hiukset tulee olla kiinni
 • – kaulaliinat ja muut ’liehukkeet’ tulee ottaa liu’un ajaksi pois
 • – taskuissa ei saa olla tavaraa ja taskujen tulee olla kiinni
 • – liu’ussa ei saa olla mukana mitään irrallista (esim puhelimet)
 • – liukuun ei voi osallistua crocseilla, läpsyillä tai muilla irtonaisilla kengillä
 • – liukuun ei voi osallistua ilman kenkiä
 • – jonotus tapahtuu katsomossa
 • – osallistujat saavat ohjaajilta tarvittavat ohjeet ennen liukua
 • – osallistujille puetaan valjaat ja kypärä, liu’ussa käytetään Edelridin smart belay -varmistusjärjestelmää
 • – vanhemmat eivät voi saattaa lapsia yläkatsomoon asti, vaan heidän tulee siirtyä seuraamaan liukua kaarteeseen ja siitä liu’un loppuun ottamaan lapsi vastaan
 • – liu’un jälkeen odota, että henkilökunta auttaa valjaat pois
 • – kovalla tuulella tai ukkosella liuku suljetaan
 • – nauti ainutlaatuisesta elämyksestä!
 • Esimakua liu’usta!

 

Lisätietoja Sporttipäivästä ja esimerkiksi alueelle saapumisesta löytyy täältä. Liu’usta johtuen huomoithan, että tänä vuonna stadionia ei pääse kiertämään kokonaan ympäri ylätasanteella. Rattaiden kanssa kulkevien käynti välikentälle sekä tenniskentälle tapahtuu pääkatsomon tasanteen kautta, ei tulostaulun ohi menevän reitin kautta. Välikentälle pääsee myös Virastotalon päädyssä olevasta aukosta katsomon portaita pitkin.

Tervetuloa nauttimaan vaijeriliu’usta ja Sporttipäivän runsaasta muusta ohjelmasta kanssamme!

liuku

Suomen kesän kuumin kuvakisa: voita Fjällrävenin talvitakki!

Kerro millaisiin seikkailuihin ajauduit Flowparkissa ja voita valitsemasi Fjällrävenin talvitakki lämmittämään talven seikkailuja. Jaa instagramissa kertomus seikkailustasi Flowparkissa, jonka pääosassa on #kesäkettu.

Osallistumisohjeet:

1) päivitä julkiselle instagram sivullesi tarinallinen kertomus seikkailustasi Flowparkissa valitsemalla samaan päivitykseen useita kuvia: ”Kesäkettu seikkailee”

2) tägää tarinaasi #kesäkettu #flowpark #fjällräven

3) arvomme kisan päätteeksi kolme kesäkettua, jotka voittavat valitsemansa Fjällrävenin talvitakin itselleen. Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

4) Lisäksi palkitsemme joka kuukausi parhaita tarinoita Flowparkin tuotepalkinnoilla.

5) Muista myös seurata Flowparkia @flowparkkaaja ja @fjallravenfi

Tutustuthan kilpailun tarkempiin sääntöihin kilpailusäännöt.
Kisa käynnissä 5.6.-27.8. Voittajat arvotaan viikolla 35.

fjellu 2

Kisan järjestävät yhteistyössä Flowpark ja Fjällräven Suomi. Kisa ei liity mitenkään Facebookiin tai Instagrammin eikä Facebook tai Instagram hallinnoi, sponsoroi tai suosittele sitä.

Viisi vinkkiä kesäiseen flowparkkaukseen

Flowparkin kesäsesonki on täällä!

Kesäkausi alkaa puistoissa virallisesti koulunen kesälomien alkaessa eli maanantaina 5.6.
Katso tarkat aukioloajat puistojen omilta sivuilta.

Viisi vinkkiä kesäiseen flowparkkaukseen

1. Sää ei ole este seikkailulle
Seikkailuradoilla voi edetä auringonpaisteella tai pilvisellä säällä, helteessä tai sateessa. Nämä ovat maku- ja asennekysymyksiä! Sade ei haittaa flowparkkausta, vaan toimii hauskana lisäelementtinä. Jotkut esteet saattavat olla sateella tavallista vaikeampia suorittaa – ota haaste rohkeasti vastaan! Kova myrsky & tuuli voi estää seikkailun hetkellisesti. Ukkosella seikkailu ei onnistu. Yleensä puuskat menevät nopeasti ohi ja seikkailua pääsee jatkamaan normaaliin tapaan.

2. Pukeudu oikein
Päälle kannattaa pukea säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja tukevat kengät, esim. lenkkarit. Puissa kun liikutaan, hienoimmat kledjut on syytä jättää muihin kinkereihin. Suosittelemme hanskoja, niitä saa hankittua myös paikan päältä.

3. Huolehdi nesteytyksestä
Flowparkkaus on hauskanpitoa ja liikuntaa. Touhuillessa tulee jano. Muista huolehtia nesteytyksestä erityisen tarkkaan lämpimällä säällä. Puistoissa palvelevat kahviot, joissa saat tankattua lisävoimia.

4. Kannusta kaveria
Seikkailuradoilla toisia jännittää korkeus, toisia heiluvat tehtävät ja osaa etenee synnynnäisen apinan tavalla. Flowparkkaus ei ole kilpailua eikä siinä ole yhtä oikeaa tyyliä liikua. Tsemppaa muita eteenpäin, neuvo ja anna vinkkejä. Omien rajojen kokeileminen on jännittävää ja niiden ylittäminen tuottaa mielihyvää. Kannustus auttaa nousemaan seuraavalle tasolle! Tehdään elämys yhdessä!

5. Nauti koko tunneskaalasta
Kauhunhetket, korkeanpaikankammo ja epätoivo ovat luonnollinen osa seikkailua siinä missä nauru, riemu ja onnistumisen fiiliskin. Elämys syntyy kokonaisuudesta ja se on jokaisella erilainen. Flowparkkaus eli puistovirtailu ei ole turhan vakavasti otettavaa. Flowpark on moderni huvipuisto, jossa on tarkoitus pitää hauskaa. Sinä itse olet toiminnan moottori ja säätelet sen, millä vauhdlla ja tavalla liikut eteenpäin. Anna myös muille tilaa: päästä nopeammat ohi, ihastele rauhassa maisemia, ota ilo irti flowtilasta. Mene omilla ehdoillasi, mutta uskalla haastaa itsesi.

flowpark_pääkuva_sivu6

Kesäyön seikkailu & Nuku yö puistossa la 17.6.

Tervetuloa rakastumaan kesäyöhön Flowparkissa!

Koe kesäyön taika jalat tukevasti ilmassa! Flowparkien radat ovat lauantaina 17.6. avoinna aina puoleen yöhön asti. Tule mukaan ainutlaatuiseen Kesäyön seikkailuun!

Kesäyön seikkailuun normaali pääsylipun hinnalla (Turku, Tampere, Ähtäri, Vierumäki, Hämeenlinna).

Lisätietoja tapahtumasivulla. Seuraa siellä, niin saat uusimmat kesäyön juonenkäänteet ensimmäisenä tietoosi!

kesäyönseikkailu_some

 

Nuku yö puistossa

Jos haluat syventää elämystäsi kesäyössä, jää yöksi Flowparkiin!
Lauantaina 17.6. vietetään Suomen Luonnon päivää teemalla ”Rakastu kesäyöhön”. Suomalaiset on kutsuttu nauttimaan kesäyön tunnelmasta ja me kutsumme teidät sen kunniaksi Yökylään Flowparkiin.

Tarvitset mukaan vapaavalintaisen majoitteen, jonka voit pystyttää puiston alueelle. Flowpark tarjoaa majoitteille jännittävän metsäisen tai puistoisen ympäristön paikkakunnasta riippuen. Kysy myös meiltä lainamajoitetta, jos sinulla ei ole omaa! Majoite voi olla teltta, riippumatto, katos, männyn alus tai vaikka kiven kolo.

Majoittuminen on maksutonta. Paikkoja on rajoitettu määrä, joten muistathan ilmoittautua mukaan. Tapahtuma sopii hyvin kaikenikäisille!

nukuyöpuistossa_some

 

Tutustu alta millainen ohjelma puistoissamme on ja ilmoittaudu mukaan:

Turku
Kesäyön seikkailu
– seikkailuradat avoinna klo 24 saakka (flowparkkaamaan normaalilipun hinnalla, 24€/hlö)
– Skanssin Partioaitta järjestää ohjelmaa

Nuku yö puistossa
– Ilmoittaudu yökylään: info.turku@flowpark.fi ja kerro samalla, oletko vailla majoitetta vai onko sinula oma.
– Fjällräven lainaa yöpyjille muutamia majoitteita!
– Grilli ja vessat yöpyjien käytössä, muuten omat yöpymisvarusteet.
– Majoitteet pitää olla purettuna su 18.6. klo 9:30 mennessä.

Vierumäki
Kesäyön seikkailu
– seikkailuradat avoinna klo 24 saakka (flowparkkaamaan normaalilipun hinnalla)
– Kahvila Greeni palvelee klo 24 saakka
– makkaranpaisto/grillaus mahdollisuus puistossa, omat eväät mukaan

Nuku yö puistossa
– Ilmoittaudu yökylään: heidi.hyttinen@vierumaki.fi ja kerro samalla, oletko vailla majoitetta vai tarvitsetko oman.
– Mukaan vapaavalintainen majoite ja muut omat yöpymistarvikkeet
– Grilli yöpyjien käytössä
– Majoitteet pitää olla purettuna su 18.6. klo 9:30 mennessä.
– Aamu-uinti: Puistossa yöpyjille ilmainen Vierumäen uimahallin käyttö su 18.6. klo 10-16

Ähtäri
Kesäyön seikkailu
– seikkailuradat avoinna klo 24 saakka (flowparkkaamaan normaalilipun hinnalla)
– Eläinpuiston lipunmyynti klo 23.00 asti.
– Eläinpuistokierroksella sijaitseva kahvio avoinna klo 01.00 asti ja kierroksella lisäksi eläinopastuksia illan ja yön aikana.
– Kotieläintilalla järjestettyä ohjelmaa klo 24.00 asti.

Hämeenlinna
Kesäyön seikkailu
– seikkailuradat avoinna klo 24 saakka (flowparkkaamaan normaalilipun hinnalla)
– Hämeenlinnan Partioaitta pistettä rannan kodalla. Luvassa yösuunnistusta MOBO-aplikaation avulla ja muurinpohjalettuja.

Nuku yö puistossa
– Ilmoittaudu yökylään tästä
– Mukaan oma vapaavalintainen majoite, esim teltta tai riippukeinu.
– Maksuton aamusuppailu puistossa yöpyneille
– Aamupalatarjoilu 3€/hlö (sis. kahvi ja täytetty leipä)
– Majoitteet pitää olla purettuna su 18.6. klo 9:30 mennessä.

Lisätietoja tapahtumasivulla.

Tampere
Kesäyön seikkailu
– seikkailuradat avoinna klo 24 saakka (flowparkkaamaan normaalilipun hinnalla)

Nuku yö puistossa
– Ilmoittaudu yökylään myynti.varala@flowpark.fi. Paikkoja on rajoitetusti!
– Nuku puussa! Voit viettää yön nukkumalla radalla. Makuupussi, makuualusta ja muut yöpymistarvikkeet mukaan.

Tarjoa tuuletusta koulunsa päättäville: muista lahjakortilla Flowparkiin

Jättääkö lapsesi peruskoulun penkit taakseen? Saako siskosi valkolakin? Tuleeko ystävästäsi maisterismies? Valmistuuko serkkusi uuteen ammattiin?

Flowparkin lahjakortti kannustaa tuulettumaan opintojen jälkeen! Liikuttava elämys on hyvää vastapainoa talven puurtamisen ja pimeyden jälkeen. Lahjakortit ovat puistokohtaisia. Lisätietoja lahjakorteista ja niiden myynnissä jokaisen puiston omilla sivuilla kohdassa hinnasto.

Turku
Vierumäki
Tampere
Lappeenranta
Ähtäri Zoo
Hämeenlinna

lahjakortit ylippilaille ja valmistuville

Tarjoamme äideille ilmaisen flowparkkauksen äitienpäivänä 14.5.

Haasta äiti seikkailuun!

Koska meidän mielestä jokainen äiti ansaitsee elämyksen, tarjoamme kaikille äideille ILMAISEN seikkailun äitienpäivänä 14.5.. Kannusta oma äiskä, mummi, mamma tai mami puun latvaan!

Edun saat puistojenlipunmyynnissä ilmoittamalla koodisanan ”mama” ja kertomalle, että olet äiti. Tarjous on voimassa vain äitienpäivänä 14.5.2017 puiston aukioloaikojen puitteissa Turun, Tampereen, Ähtärin ja Vierumäen Flowparkeissa.

Muita perheenjäseniltä tai kanssaseikkailijoilta normaali lipun hinta. Hinnat löytyvtä puistojen omilta sivuilta Puistoon > Hinnasto.

äitienpäivä

Vierumäen uutuus: yli 330 metriä liukua yhdellä lipulla

Vierumäelle uusi kolmen liu’un kokonaisuus

Vierumäen kaksi olemassa olevaa pitkää liukua saavat seurakseen kolmannen Vierumäki90-liukuradan. Vauhdikkaita liukumetrejä kertyy yhteensä yli 330 metriä!

Liukuihin pääsee omalla erilliselle lipulla 12€/hlö, jos ehdit piipahtaa puistoon vain liukujen verran ja jättää muut radat toiselle kertaa. ’Liukulippu’ myynnissä vko 19 alkaen. Sisältää vain liukuradat: 6,7 & 11.

Tule testaamaan uutuusrata ja koettelemaan taitoja muilla seikkailuradoilla!
Lipun hinta on 23€/hlö ja se sisältää seikkailun kaikilla puiston radoilla.
Katso aukioloajat täältä.

Vierumäen radat

Flowpark ja The Shift yhteistyössä: SHIFT CHALLENGE Turun kävelykadulla lauantaina 29.4.

Kiipeilyä kävelykadulla la 29.4. klo 10-15

Shift business festival ja Flowpark järjestävät yhteistyössä SHIFT CHALLENGE -tapahtuman Turun kävelykadulla lauantaina 29.4. klo 10-15. Tule testaamaan kiipeilytehtävä keskellä kaupunkia!

Kurkota korkeuksiin! Haasta itsesi ja kaverisi ja kiipeä aina huipulle saakka!
Ota haaste vastaan kävelykadulla (Yliopistonkatu, Turku).

Missä? At Yliopistonkatu 25.
Milloin? Saturday 29.4. at 10 am-3pm
Hinta? Vapaa pääsy

Lisätietoja tapahtumasta täältä.